poniedziałek, 25 lipca 2011

Beta Vulgaris


To po prostu burak zwyczajny, który po ugotowaniu i pokrojeniu w cienkie plastry staje sie nadzwyczajny. W tej przystawce drugie skrzypce gra szpinak, którego smak wzmocniłem vinagrettem z octem Xeres i oliwa z orzechów laskowych. Wszystko udekorowane płatkami chlebowymi. Ewentualnie można dodać wędzonego węgorza lub kozi ser. Do tej przystawki polecam wino argentyńskie Luigi Bosca Pinot Noir Reserva 2007. W przypadku dodania węgorza lub sera koziego polecam wino Sancerre "Les Baronnes" robione ze szczepu winogron Sauvignon Blanc



4 komentarze:

  1. Wielkie WOW!
    M.wygląda uroczo z bukietem makaronu.
    Gdyby się udało nam spotkać,będę miała kilka pytań do Szefa...

    OdpowiedzUsuń
  2. Oczywiście, służę pomocą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Qba 1790 wyświetleń!!! respect!!!! wiedziałem.... / Artur M

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki Arturo... dzięki że we mnie wierzysz i wspierasz sprzętem :-)

    OdpowiedzUsuń