To po prostu burak zwyczajny, który po ugotowaniu i pokrojeniu w cienkie plastry staje sie nadzwyczajny. W tej przystawce drugie skrzypce gra szpinak, którego smak wzmocniłem vinagrettem z octem Xeres i oliwa z orzechów laskowych. Wszystko udekorowane płatkami chlebowymi. Ewentualnie można dodać wędzonego węgorza lub kozi ser. Do tej przystawki polecam wino argentyńskie Luigi Bosca Pinot Noir Reserva 2007. W przypadku dodania węgorza lub sera koziego polecam wino Sancerre "Les Baronnes" robione ze szczepu winogron Sauvignon Blanc
Wielkie WOW!
OdpowiedzUsuńM.wygląda uroczo z bukietem makaronu.
Gdyby się udało nam spotkać,będę miała kilka pytań do Szefa...
Oczywiście, służę pomocą :)
OdpowiedzUsuńQba 1790 wyświetleń!!! respect!!!! wiedziałem.... / Artur M
OdpowiedzUsuńDzięki Arturo... dzięki że we mnie wierzysz i wspierasz sprzętem :-)
OdpowiedzUsuń