analizuje.
opisuje.
interpretuje.
projektuje.
rozwijam.
badam.
wyrażam.
składam.
bez uprzedzeń i wstydu.
jestem wolnym myślicielem w kuchni
poniedziałek, 11 lipca 2011
Start
Ponieważ data wydała mi się ciekawa, postanowiłem właśnie dziś wystartować z blogiem.
Wybaczcie mi pierwsze posty, ale dopiero poznaje tego smoka i moge popełnić parę błędów :)
Wielkie dzieki dla Marleny & Eleny za wsparcie i ciągłą wiare we mnie :*
Ja chętnie wesprę ortograficznie :) Po obejrzeniu zdjęć fenkuła, od razu zamarzyło mi się pójście na targ warzywny... A jak można go przyrządzić bez gotowania próżniowego? Bo z próżnią u nas słabo...
Można go jeść pod różnymi postaciami... Fenouil Braisé au Gras- gotujesz 5 min w osolonej wodzie. Schładzasz, odcedzasz i obsuszasz. Kroisz na 4, układasz w naczyniu żaroodpornym, dodajesz boczek wedzony, cebule w piórka, i marchew, dolewasz tłustego wywaru, przykrywasz i dusisz w piecu. Fenouil Cru en Salad- to sałatka z jajek na twardo, ryżu, pomidorów, surowego fenkuła, małych cebulek,vinaigrette, czarne oliwki, anchovy,posiekanych ziół
Podobno smok nie taki straszny jak go malują :-)czekamy na wpisy :-)
OdpowiedzUsuńczekamy i my i również wspieramy :))) napewno będzie super!! będziemy tu często zaglądać :))) Sylwia & Zosia :)))
OdpowiedzUsuńczekamy i jak trzeba będzie to i produktowo wesprzemy!!!!
OdpowiedzUsuńostatni komentarz to / Artur M .. wiecie ten smok dopiero poznawany...
OdpowiedzUsuńJa chętnie wesprę ortograficznie :) Po obejrzeniu zdjęć fenkuła, od razu zamarzyło mi się pójście na targ warzywny... A jak można go przyrządzić bez gotowania próżniowego? Bo z próżnią u nas słabo...
OdpowiedzUsuńMożna go jeść pod różnymi postaciami...
OdpowiedzUsuńFenouil Braisé au Gras- gotujesz 5 min w osolonej wodzie. Schładzasz, odcedzasz i obsuszasz. Kroisz na 4, układasz w naczyniu żaroodpornym, dodajesz boczek wedzony, cebule w piórka, i marchew, dolewasz tłustego wywaru, przykrywasz i dusisz w piecu.
Fenouil Cru en Salad- to sałatka z jajek na twardo, ryżu, pomidorów, surowego fenkuła, małych cebulek,vinaigrette, czarne oliwki, anchovy,posiekanych ziół